|
| çok pratik ve lezzetli.... | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: çok pratik ve lezzetli.... C.tesi Nis. 28, 2007 5:35 pm | |
| Fırında Patates Pazar, 20 Ağustos 2006 Malzemeler
5 adet orta büyüklükte patates 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 2 dilim tavuk göğsü 2 yemek kaşığı salça rende kaşar peynir pul biber, karabiber, tuz zeytinyağı
Hazırlanışı
Patatesleri dilimleyip, hafif kızartın. Teflon tavada soğanı ardından tavuk ve salçayı kavurun. Yuvarlak fırın kabına önce patatesleri ardından tavuk karışımını dökün. Biraz su ilave ederek üzerine kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirle süsleyin. 200 derecede 20 dakika pişirin. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Geri: çok pratik ve lezzetli.... C.tesi Nis. 28, 2007 5:35 pm | |
| Ev Yapımı Köfte Perşembe, 21 Eylül 2006 Malzemeler yarım kilo köftelik kıyma 1 yumurta 2-3 dilim kuru ekmek 1 baş orta boy kuru soğan tuz karabiber kimyon nane
Hazırlanışı Kıymaya, rendelenmiş kuru soğanı ve rendelenmiş ekmekleri ilave edin. Yumurtayı da ekleyerek hamur gibi yoğurun. Üzerine baharatları ve tuzu koyarak harç elinizi bırakana dek yoğurun. Yuvarlak köfteler yapın ve yağlı tavada kızartın. Sıcak olarak servise sunun. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Hasanpaşa Köfte C.tesi Nis. 28, 2007 5:35 pm | |
| Malzemeler
Köfte Malzemeleri:
750g kıyma 1 baş kuru soğan 2 yumurta 2 dilim bayat ekmek içi tuz karabiber
Püre malzemeleri:
5-6 patates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yumurta yarım su bardağı süt tuz salçalı su 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı su
Hazırlanışı
Püre için patatesleri soyup, haşlayın. püre makinesinden geçirin. tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleiyn. yumurtayı ilave edip karıştırın. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyup püre yapın.
Köfte malzemelerini karıştırın. harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)
Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Püreli Tas Kebabı C.tesi Nis. 28, 2007 5:35 pm | |
| 6 Kişilik Hazırlama Süresi: 15 dakika Pişme Süresi: 1.5 saat
Malzemeler: 750 gr. kuşbaşı et 2 orta boy soğan 6-7 diş sarmısak 1 domates 1 çorba kaşığı sıvı yağ tuz, karabiber, kimyon
Püre Malzemesi: 1 kg. patates 1 kg. havuç 2 çorba kaşığı tereyağ 4 diş sarmısak tuz, karabiber
Hazırlanışı: Soğanı ince ince doğrayın, sarmısakları soyun, hepsini birlikte kızgın yağda 1-2 dakika çevirin. Etleri ekleyin, 1 dakika sonra ateşi kısın. Çok kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Domatesi soyun, ince ince doğrayın, ete katın. Tuz, biber ve kimyonu da ilave ederek 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ateşi kapatın. Diğer tarafta etiniz pişerken, havuç ve patatesleri soyun, ayrı ayrı haşlayın, presten geçirin. Tavada birer kaşık tereyağında ayrı ayrı 2-3 dakika kavurun. Ateşten almadan önce ezilmiş sarmısak (herbirine 2 diş hesabıyla), tuz ve biber katın. Böylece püreleriniz hazır olacaktır.
Sunuluşu: Servis tabağınızın ortasına eti, kenarlarına havuç ve patates pürelerini yerleştirerek servis yapın. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Mini Tavuk Poğaçalar C.tesi Nis. 28, 2007 5:36 pm | |
| 20 adet Kalori: 470 Hazırlama süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 25 dakika
Malzemeler Hamur için: 3 bardak un Yarım paket kabartma tozu Tuz Yarım bardak yoğurt Yarım bardak ayçiçek yağı 1 yumurta
İçi için: 1 yemek kaşığı mısır özü yağı 1 rendelenmiş soğan 1 diş ezilmiş sarmısak Yarım rendelenmiş patates 200 gr tavuk kıyma 1 yemek kaşığı taze nane yaprağı, ince, kıyılmış 1 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
Sos için: 3/4 bardak domates püresi 1 rendelenmiş kuru soğan 3 diş ezilmiş sarmısak 1 tatlı yeşil biber 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı zeytinyağı. Tuz
Hazırlanışı Elenmiş una kabartma tozu, ayçiçek yağı, yumurta beyazı, yoğurt ve tuzu karıştırın. Gerektiği kadar ılık su katarak yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Ayçiçek yağını ısıtıp soğan ve sarmısağı katın. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Patates rendelerini ve kıymayı ilave edip kıyma koyu renk alana kadar kavurmaya devam edin. Nane ve maydanoz yapraklarını ekleyin. Domates sosu malzemelerinin hepsini bir tencereye koyup kaynatın. Sos suyunu çekip kalınlaşana kadar pişirin. Hamurunuzdan ufak parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlak açın. Ortalarına iç malzemesinden koyup poğaça biçiminde kapatın. Poğaçaların üzerine fırça ile yumurta sarısı sürerek fırında pişirin. Domates sosu ile birlikte servis yapın. Bu mini poğaçaları piknikte ve parti davetlerinde de kullanabilirsiniz. İç malzemesine baharat katılabilir. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Kadınbudu Köfte C.tesi Nis. 28, 2007 5:36 pm | |
| Malzemeler
1 baş soğan 4 adet yumurta 1 kg koyun kıyma 1.5 su bardağı su 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı margarin 1.5 su bardağı zeytinyağ 2 kahve kaşığı karabiber 1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi tuz
Hazırlanışı
Bir tencereye margarin ve ince kıydığınız soğanı koyun, soğanlar pembeleşinceye dek karıştırak kavurun. Sonra tencereye sıcak su ve ayıklanmış pirinci ilave edin. Biraz tuz serptikten sonra tencerenin kapağını örtüp, orta ateşte pirinci pişirin. Pirinçler lapa kıvamına gelmek üzereyken ateşten alıp, soğutun. Diğer yanda kıymanın üçte ikisini, yağsız bir tavaya koyun. Kuvvetli ateşte, kıyma suyunu salıp yeniden çekinceye dek, karıştırarak kavurun. Daha sonra kıymayı soğumaya bırakın. Kıyma soğuduğunda çiğ kıymayla karıştırıp yoğurun. Bu kıymaya rendelediğiniz peynir, karabiber, bir adet yumurta, tuz ve soğuttuğunuz pirinci katın. Karışımı 5 dakika kadar iyice yoğurun. Elde ettiğiniz bu karışımdan, yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve ıslak iki avucunuzun arasında yuvarlayın. Bir kapta 3 adet yumurtayı hafifçe çırpın. Bir tavaya zeytinyağı koyup kuvvetli bir ateşte kızdırın, sonra, köfteleri yumurtaya bulayıp tavaya atın. Köftelerin her tarafı nar gibi kızardığında kevgirle alıp, servis tabağına koyun ve sıcak servis yapın. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Yassı Kadayıf C.tesi Nis. 28, 2007 5:36 pm | |
| Hazırlama Süresi: 10 dk. Pişme Süresi: 25 dk.
Malzemeler
4 yassı kadayıf, 2 yumurta, 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 1/2 limon suyu, çekilmiş ceviz ya da hazır kaymak
Hazırlanışı
2 bardak su, 2 bardak şeker ve yarım limonun suyunu birlikte kaynatarak şurup hazırlayın.Yassı kadayıf şurubunu sıcak çektiği için kapağını kapatarak sıcak tutacak bir yerde bekletin. Yassı kadayıfların kenarlarını bıçakla kesin. 2 yumurtayı çırpın, kadayıfları yumurtaya bulayarak yağda kızartın. Kızaran kadayıfları soğuk su dolu bir kabın içerisine atın. Kısa bir süre bekletip sudan çıkarın. Zedelemeden suyunu süzün. Bir tepsiye kadayıfları ve şurubu koyup 15-20 dk. kaynatın. üzerine ceviz içi ya da kaymak koyarak servis yapın. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Ekşili Çorba C.tesi Nis. 28, 2007 5:36 pm | |
| Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı buğday yarması 2 diş sarmısak, dövülmüş 1 çorba kaşığı tuz 1/2 kg semizotu 8 su bardağı su kuru nane kırmızı biber 1 limonun suyu
Hazırlanışı
Sekiz su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz atıp kaynatın. Kaynayınca içine mercimek ve yarmayı katıp, bir saat kadar pişirin. Daha sonra buna ayıklanmış semiz otu, salça, nane, kırmızı biber ve limon suyunu ilave edip, 10 dakika daha kaynatın. İki diş dövülmüş sarmısağı da kattıktan sonra servis yapın. | |
| | | | çok pratik ve lezzetli.... | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |