|
| Dondurmalı Piliç Tatlısı | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Dondurmalı Piliç Tatlısı C.tesi Nis. 28, 2007 5:45 pm | |
| Malzemeler : • 1 su bardağı Pirinç • 3 su bardağı Süt • 2 çay bardağı Şeker • 1 paket Vanilya • 1 tutam Tuz
Üzeri için;
• 4 top Dondurma • 3 çorba kaşığı Kuşburnu Marmelatı
Hazırlanışı : Pirinçleri yıkayıp süzün. Bir tencerede sütü, pirinci, şekeri,vanilyayı ve bir tutam tuzu 15 dk kadar karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynattıktan sonra tatlının ılımasını bekleyin. Ilıyınca servis kaselerine paylaştırın.
Kaselerin üzerlerine dondurma topları koyup kuşburnu marmelatı gezdirdikten sonra servis yapın.
Bu tarif için henüz yorum yazılmamış İlk yorumu yapmak için tıklayın | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Geri: Dondurmalı Piliç Tatlısı C.tesi Nis. 28, 2007 5:45 pm | |
| Kabak Mus Ekleme: 30.06.2006
Malzemeler : • 600 gr Piliç Kıyma • 2 Adet yumurta • 2 Adet kabak Hindistan cevizi • 1 su bardağı krema • Tuz
Hazırlanışı : Çırpılmış yumurta aklarını hindistan cevizi ve tuz ekleyerek karıştırın. Bu karışıma kremayı azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha önce yıkayıp halka halka doğramış olduğunuz kabakları mus kasesinin içine yerleştirin. Kabakları örtecek şekilde 3 yemek kaşığı kıyma koyup, kremalı karışımı kıymanın üzerine yayın. Dilimlenmiş kabakları da hazırlamış olduğunuz mus’ un üzerine yerleştirip fırın tepsisinin içine dizin. Tepsinin içine bir miktar su koyup tepsinin üstünü folyo ile kaplayın. 200°C fırında 30 dakika pişirin. Bir servis tabağına kalıpları ters çevirerek mus’ u çıkarın. Sıcak olarak servis yapın. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Geri: Dondurmalı Piliç Tatlısı C.tesi Nis. 28, 2007 5:45 pm | |
| Kremalı Şeftali Ekleme: 18.07.2006
Malzemeler : • 6 adet orta boy şeftali • ¾ su bardağı pudra şekeri • 3 yaprak jelatin • 1 paket krem şanti • 1 su bardağı soğuk süt • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ • ½ çay kaşığı yenibahar
Hazırlanışı : Kek kalıbını yağlayıp fazla yağının süzülmesi için bir kağıt peçete üzerine ters çevirin.
Şeftalilerin kabuklşarını soyup küp şeklinde doğrayın. Jelatini 4 çorba kaşığı sıcak suda eritin. Orta boy bir kasede şeftali, yenibahar, pudra şekeri ve jelatini karıştırıp bir kenara bırakın Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile krema haline gelinceye kadar çırpıp meyveli karışıma yavaşça katın.
Bütün malzemeyi yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Buzdolabında soğutup servis yapın. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Geri: Dondurmalı Piliç Tatlısı C.tesi Nis. 28, 2007 5:45 pm | |
| Nohut Çorbası Ekleme: 10.07.2006
Malzemeler : • 1 su bardağı erişte, • 1 su bardağı nohut, • 1 adet soğan, • 2 diş sarımsak, • 1 çorba kaşığı salça, • 1 çorba kaşığı tereyağ, • 1 adet havuç, • 1 adet patates, • 2 çorba kaşığı un, • Yarım limon suyu, • 5 su bardağı su, • Nane, kırmızıbiber, • Tuz.
Hazırlanışı : Bir tencerede yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.Küp küp doğranmış patatesleri ve havuçları sıcak suyla birlikte ekleyin. Baharatları ve sarımsakları da ilave ettikten sonra pişmeye bırakın.Servis yaparken limon suyunu ekleyin. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Geri: Dondurmalı Piliç Tatlısı C.tesi Nis. 28, 2007 5:46 pm | |
| Keşkek (Kırşehir) Ekleme: 04.09.2006
Malzemeler : • 300 gr dövme (aşurelik buğday) • 100 gr nohut • 5.5 su bardağı su • 750 gr kemikli koyun eti • 60 gr margarin • Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Hazırlanışı : Dövme ve nohudu akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.
Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Geri: Dondurmalı Piliç Tatlısı C.tesi Nis. 28, 2007 5:46 pm | |
| Ezo Gelin Çorbası Ekleme: 25.09.2006
Malzemeler : • 500 gr. mercimek, • 1 ilikli kemik veya 1 tablet etsu, 1 orta boy kuru soğan, • Yarım limon suyu, Tuz, • 8 su bardağı su. Sos için: • 50 gr. un, • 50 gr. ince doğranmış soğan, • 25 gr. dövülmüş sarımsak, • 50 gr. domates salçası, • 20 gr. kırmızı pul biber, • 10 gr. kuru nane, • 4 su bardağı su.
Hazırlanışı : Mercimekler iyice yıkadıktan sonra bir tencerede ilikli kemik veya tablet etsu, soyulmuş patates (bütün olarak), soyulmuş kuru soğan (bütün olarak) limon suyu, tuz ve 8 su bardağı su ile ocağa koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerine toplanan kefi alınarak tencerenin ağzı kapatılır 40-45 dakika pişirilir.
SOSUN HAZIRLANIŞI:
Bir tencerede margarinle, ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur. Üzerine un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça ve kırmızıbiber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan karışımın üzerine 4 su bardağı su ilave edildiğinde sos hazır hale gelmiş olacaktır. Diğer tencerede hazırlanmış olan çorba bu sosun içine ilave edilerek 10-15 dk. kaynatılıp ocaktan indirilir. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Geri: Dondurmalı Piliç Tatlısı C.tesi Nis. 28, 2007 5:46 pm | |
| Alaturka Hindi Biftek Izgara Ekleme: 08.07.2006
Malzemeler : • 8 adet Hindi Biftek • 1 kahve fincanı Yoğurt • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 2 adet domates • 4 adet sivri biber • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1/2 tatlı kaşığı tuz • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı kekik • 1 çay kaşığı kimyon • 1 adet soğan suyu
Hazırlanışı : 1 adet soğanı rendeleyip elinizle sıkarak suyunu alın. Hindi biftekleri soğan suyu ve diğer malzemeler ile harmanlayıp buzdolabında en az 20 dakika kadar dinlendirin. Eğer bu marinadı 4 saatten fazla dinlendirecekseniz soğan suyu kullanmayın. Aksi takdirde soğan suyu bu süreden sonra hoş olmayan bir tat ve görünüme neden olur. Domateslerin sap kısımlarını alarak ortadan ikiye bölün. Soğanı ise soyup 4 halka olacak şekilde kesip hazılayın.
Hindi biftekleri tercihen ızgarada veya tavada pişirin. Domates, sivri biber ve halka soğanları da ızgarada pişirip kekik ve tuz ile lezzetlendirin. Arzu ederseniz soğanlara pişme esnasında kimyon ilave edebilirsiniz. Hindi biftekleri ve garnitürleri servis tabağına uygun bir şekilde dizip tercihen yanında pilav ile servis edebilirsiniz. | |
| | | | Dondurmalı Piliç Tatlısı | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |