|
| Mozaik Pasta | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Mozaik Pasta C.tesi Nis. 28, 2007 5:47 pm | |
| Malzemeler : • 250 gram bisküvi • 125 gram margarin • 2 yumurta • 3 çorba kaşığı kakao • Limon kabuğu rendesi Hazırlanışı : Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Margarini küçük bir tencerede eritin. Ilıtıp kakao ve limon kabuğu rendesiyle birlikte yumurta ve şeker kremasına karıştırın. Bisküvileri küçük küçük bölün. Hepsini birlikte karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir kalıba koyun. Üzerini kapatın. Pastayı 2-3 saat dolapta bekletip servis yapın. www.yemek-tarifleri.gen.tr | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Dilek Kurabiyesi C.tesi Nis. 28, 2007 5:47 pm | |
| Malzemeler : • 1 Adet Yumurta • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri • 1 Paket Yumuşatılmış Margarin • 1 Paket Kabartma tozu • Alabildiğince Un • 4 Tatlı Kaşığı Kakao
Hazırlanışı : 1 adet yumurtayı, 1 su bardağı pudra şekerini, 1 paket yumuşatılmış margarini, 1 paket kabartma tozunu ve bu malzemenin alacağı kadar unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan birine 4 tatlı kaşığı kakao ekleyin. Kakao,hamurunun her yerine gelecek şekilde iyice yoğurun. Hamurdan küçük top elinize alıp,yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 185 dereceli fırında renkleri değişene dek pişirip,servis yapın. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Zeytinli Poğaça C.tesi Nis. 28, 2007 5:48 pm | |
| Malzemeler : • Zeytin(İstediğimiz kadar) • 2 yumurta(1 yumurtanın sarısı üzeri için) • Yarım su bardağı yoğurt • 2 Yemek kaşığı kuru maya • Yarım su bardağı süt • Bir yemek kaşığı şeker • 1,5 su bardağı sıvı yağ • Aldığı kadar un • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı : Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, sütü, sıvı yağı, yumurtayı, şekeri, tuzu koyalım.Daha sonra ılık suda mayamızı eritelim ve bu karışıma dahil edelim.
En son olarak kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar unumuzu ilave edelim ve iyice özleşene kadar yoğuralım.Kabımızın üstünü kapatıp hamurumuz kabarıncaya kadar bekleyelim.
Daha sonra hamurumuzu merdane ile açtıktan sonra içine çekirdekleri çıkmış zeytinleri koyalım.Üzerlerine yumurta sarılarını sürelim.Bu poğaçaları 180C lik fırında üzerleri kızarana kadar bekletelim.
AFİYET OLSUN... | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Mantarlı Pilav C.tesi Nis. 28, 2007 5:48 pm | |
| Malzemeler : • 1 Adet Soğan • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ • 100 gr. Pirinç (1/2 su bardağı) • 400 gr. Mantar • 1+1/2 Su Bardağı Et Suyu • 2 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş) • Kıyılmiş Maydanoz
Hazırlanışı : Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirip servis yapın | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Mercimekli Pate C.tesi Nis. 28, 2007 5:48 pm | |
| Malzemeler : • 1.5 Su Bardağı Kırmızı Mercimek • 2 Su Bardağı Kaynar Su • 1 Soğan • 2 Diş Sarımsak • 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ • 2 Dilim Ekmek • 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri • 4-5 Dal Maydanoz • Bir Tutam Nane • 1 Yumurta • 4-5 Ceviz • Tuz, Karabiber
Hazırlanışı : Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Soğan ve maydanozu ince ince kıyın, sarımsakları ezin, ekmeklerin içini çıkarıp ufalayın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Derin bir kaba alıp mercimek, ekmek içi, kaşar peyniri, maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.
Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir fırın kalıbına alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Ceviz ve kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Kütahya Köftesi C.tesi Nis. 28, 2007 5:49 pm | |
| Malzemeler : • 2 Çorba Kaşığı Tarhana • 2 Çorba Kaşığı Kıyma • 1 Çay Bardağı Bulgur • 1 Çay Kaşığı Karabiber • Yeterli Miktarda Tuz • 1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber • 1 Çay Kaşığı Nane • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı • 1 Kase Yoğurt
Hazırlanışı : Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.
Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Üzerine 1 kase yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün | |
| | | KaranTina
Mesaj Sayısı : 247 Yaş : 33 Nerden ? : Dünyadan... Kayıt tarihi : 16/04/07
| Konu: Kadayıflı Yalancı Tavuk Göğsü C.tesi Nis. 28, 2007 5:49 pm | |
| Malzemeler : EMELER
Üzeri için:
• 150 gr yaş kadayıf
• Yarım su bardağı sıvı yağ veya margarin
• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
• Yarım su bardağı toz şeker
Tavuk göğsü için:
• 1 l. süt
• 1 su bardağı un
• 150 gr. margarin
• 10 kaşık toz şeker
• Küçük bir parça damla sakızı
Hazırlanışı : Vok tavaya sıvı yağı, şekeri ve kadayıfı koyup, kısık ateşte karıştırarak kavurun.Kadayıflar karamel rengi olunca cevizleri ekleyip ocaktan alın.(Kavurma aşamasında kadayıflar parçalanacak)
Yuvarlak borcam tepsiye kadayıfları yarısını serin.
Diğer yanda margarini bir tencerede eritin.Unu ilave edip sararana kadar kısık ateşte kavurun.Kavrulan una sütü, sürekli karıştırarak ekleyin.Topaklar kaybolana kadar karıştırın.Şekeri ekleyip 5-6 dk. kaynatın. Ocağı söndürüp damla sakızını ilave edin ve mikser ile 5 dk. kadar çırpın.
Muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün. Kadayıfların diğer yarısını da tatlının üzerine dökün.Soğuduktan sonra buzdolabına alıp bir kaç saat bekletip servis yapın.
Afiyet olsun. | |
| | | | Mozaik Pasta | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |