Malzeme Listesi
(5-6 kişilik)
1 su bardağı mercimek
1 su bardağından 1 parmak eksik ince bulgur
3 su bardağı su
2 adet orta boy soğan
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1 demet maydonoz
1er tatlı kaşığı kırmızı pul biber, kimyon, nane
1 adet limon, 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Mercimeği 3 su bardağı su ile haşlayın ( eğer su az gelir yetmez ise su ilave edebilirsiniz), içinde yarım su bardağı kadar su kalınca ocağı kapatın ve ince bulgurunuzu mercimeğin uzerine dökün , karıştırın ve kapağını kapatarak 20-25 dakika bekleyin.
Bu bekleme esnasında yarım su bardağı zeytinyağı içinde 2 adet orta boy soğanı rendeledikten sonra kavurun. İçine 1,5 tatlı kaşığı domates ve biber salçalarını ilave edin 1-2 dakika kadar daha kavurun. Ocağı kapatın ve kırmızı biber , nane ile kimyonu da soğanlı karışıma katın.
Maydonozu ince doğrayın.
Mercimek ve bulguru genişçe bir kaba alın ve yağlı karışımı üzerine dökün, tuz atın. Mercimek ve bulgurun heryerine salçalı soğanlı karışımın temas etmesi için güzelce yoğurun.Limon ekşisini ve nar ekşisini ilave edin, karıştırın. İnce doğranmış maydonozları katın, yoğurarak karıştırın. 2-3 dakika bekletin.
Servis yapacağınız tabağın içine avuç içinde şekil vererek aktarın